Oldalak

2011. szeptember 21., szerda

Meghívó - Egy svéd Pátyon


Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2011. szeptember 26-án, hétfőn, 19 órai kezdettel!
Torgny Lindgren kortárs svéd író novelláját felolvassa és elemzi: Lackfi János költő, író, műfordító, egyetemi docens.

TORGNY LINDGREN elképesztő novellájában adva van Otto, a konok és magányos vidéki koma, aki mindennel spórol, mindent beoszt és próbálja szép lassan gyarapítani tulajdonát. Ez a tevékenység kitölti életét, felemészti minden erejét, megszállottan törtető, eleven csontvázzá aszalja őt. Vajon meddig megy el mohóságában ez a modern zsugori, megállítják-e a birtokhatárok, keresztülgázol-e mások érzésein, életén? Igaz-e, hogy a legkérgesebb lélek mélyéről is szépség fakadna? Föld és kő, krumpli és vér keveréke ad különös zamatot ennek a mesésen kegyetlen északi novellának.



1 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Névtelen írta...

Tisztelt Kollár Péter és Lackfi János!
Fantasztikus élmény volt részemre a tegnapi est. Nemcsak az élvezetes és tökéletes hangsúlyozású felolvasást élveztem, hanem az utána következő magyarázatot is. Olyan volt, mintha egy másik világba csöppentem volna, amely telis-tele van izgalmakkal, érdekességekkel, olyan összefüggésekkel, amelyekre rácsodálkozik az ember. De hiszen ezt én is megláthattam volna... de nem láttam, de milyen jó meghallani legalább és utána átgondolni mindent.
Köszönöm!
Bognár Annamária (Telkiből)

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/