Oldalak

2012. február 23., csütörtök

Meghívó - Egy belga Pátyon

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2012. február 27-én, hétfőn, 19 órai kezdettel!

François Emmanuel kortárs belga író novelláját felolvassa és elemzi: Lackfi János költő, író, műfordító, egyetemi docens.

FRANÇOIS EMMANUEL történetének hőse unott, unatkozó és unalmas matematikatanár, aki az Isten háta mögötti Soetz-Kirkfasseni vasútvonalon szunyókálva tölti napjait munkába menet és munkából visszajövet. Napközben elviselhetetlen számtanpéldákkal gyötri tanítványait és főként azok szüleit, mégsincs kész megoldóképlete a helyzetre, mikor a végzet elébe toppan, mégpedig egy Elveszített Női Táska képében. Szegény barátunk nem tudja, hogy egy efféle kézitáskába befelé vezet út, de onnan kifelé aligha. Csak belegabalyodni lehet a Nőbe, nyomozni utána eszeveszetten, állomásokon, illatszerboltokon, rendőrkapitányságokon és büdös csavargók nyomortanyáin keresztül, miközben a sóvárgott cél hol közeledik, hol távolodik. Vajon minden retikül-kutató délibábot kerget?



0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/