Oldalak

2013. április 22., hétfő

Meghívó - Hang-nemek: vendégünk Tóth Krisztina

VIOLIN TÖRTÉNETEK



Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére
2013. április 29-én, hétfőn, 19 órai kezdettel! Kortárs szerzők elbeszéléseiből válogat

Molnár Krisztina Rita költő, tanár:

"Tóth Krisztina, a népszerű Babérkoszorú-díjas költő jó ideje prózájával is felhívta magára az olvasóközönség figyelmét. Novelláit, tárcanovelláit prózakötetei mellett heti - és napilapokban is olvashatjuk.

Történeteinek hősei a mindennapok hősei. Életük egy-egy pillanata nem attól hátborzongató, mert valami rendkívüli esik meg velük. Ellenkezőleg. Akár Tolsztoj vagy Csehov alakjainál: szenvedéseik, apró, sokszor nevetségesnek tűnő szorongásaik a mieink is lehetnének, a kifacsart helyzetek, amikbe kerülnek, meglazult vagy épp fojtogató emberi viszonyaik nagyon is ismerősek.

A hang, amelyik elmondja történetüket, sokkal kevésbé ismerős a hétköznapokból. Mert ez a hang – színe az ibolya tiszta kékje – húsbavágóan őszinte. Nem ismeri a hamisságot, a jótékony takargatást, a tapintatba burkolt álságot. Húsba és lélekbe vágó, mint a hegedű világos dallama. Mélyen vagy magasan szól, igazmondó szólam.

A violinkulcs a valóságra nyit."


Tóth Krisztina az Irodalmi Klub vendégeként olvas fel írásaiból, a szerzővel Molnár Krisztina Rita beszélget.

Tóth Krisztina honlapja: www.tothkrisztina.hu







2013. április 6., szombat

Meghívó - Hang-nemek: Szvoren Edina

VISSZAVERT FOLYÓHANG



Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2013. április 15-én, hétfőn, 19 órai kezdettel! Kortárs szerzők elbeszéléseiből válogat Molnár Krisztina Rita költő, tanár:

"Szvoren Edina novelláinak magányos hősei nem néznek felfelé. Életük lassan vagy sebesen hömpölyög, mint a folyók. Medrükbe szorulva haladnak mindennapi zátonyaik közt, hordozva mindennapi hordalékukat. Egyes szám első személyű monológjaik a végtelen folyamok hegyekről visszaverődő különös hangján szólalnak meg a Déry Tibor és Bródy Sándor-díjas szerző tolmácsolásában.

Az Irodalmi Klub következő estjén elhangzik Szvoren Edina egyik novellája, a felolvasást követően pedig közelebbről is megismerkedhetünk a szöveg sajátságaival."


Az író eddig megjelent önálló kötetei:

Pertu, 2010 (Palatinus)
Nincs, és ne is legyen, 2012 (Palatinus)




A KoKuKK Egyesület meghívója





Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/