Oldalak

2015. szeptember 21., hétfő

Meghívó - Kóstoló: Molnár Krisztina Rita

MOLNÁR KRISZTINA RITA



Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2015. szeptember 28-án, hétfőn, 19 órai kezdettel! Vendégünk: MOLNÁR KRISZTINA RITA költő, író.
Az est moderátora: Halász Margit író.
Az előadás gasztronómiai támogatói az Avokádó Ételmanufaktúra (www.avokadoetterem.hu), a TelkiBorklub Baráti Társaság (www.telkiborklub.hu) és a Wine a'More Travel (www.wineamore.hu).




"Molnár Krisztina Rita finom intellektus. Molnár Krisztina Rita nagy szójátékos. Molnár Krisztina Rita remek függőkerteket épít szavakból. Molnár Krisztina Ritára érdemes figyelni."
Lackfi János

"Molnár Krisztina Rita a mai magyar irodalom egyik meghatározó alakja, bár soha nem tolakodott előtérbe, nem reklámozta és nem fényezte magát – egyszerűen csak dolgozik, csendes és határozott következetességgel írja azokat a szövegeket, amelyek biztosan és maradandóan őrzik majd nemcsak az ő életének, hanem a huszadik-huszonegyedik század női és emberi sorsának a lenyomatát. Költészete, amely egyszerre gyöngéd és kegyetlen, soha nem hazudik és nem tagad el semmit, de közben bátran megmutatja az élet finom részleteit, a figyelem boldogságát, a közelséget, az otthonosságot és az otthonteremtéshez szükséges erőt és elszántságot.
Akik értően írnak róla, azok szerint írásmódja „a figyelem, a türelem apoteózisa”, amelyre az „önmegfigyelő őszinteség” jellemző (Kiss Judit Ágnes), elismerően írnak arról, hogy „gyengéden vizsgál, közben rendszerez” (Karafiáth Orsolya), és kiemelik formai sokszínűségét, szakmai tudását és alázatát, gyermeket-felnőttet egyaránt megszólító játékosságát. Hangja összetéveszthetetlen, hangszíne és figyelmének természete már az első megjelenéstől kezdve csak rá jellemző, mégsem fél állandóan megújulni, kísérletezni."
Szabó T. Anna


A rendezvényen is megvásárolható köteteit a szerző dedikálja.








0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/