Oldalak

2015. november 22., vasárnap

Meghívó - Kóstoló: Bodor Ádám

BODOR ÁDÁM



Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2015. november 30-án, hétfőn, 19 órai kezdettel! Vendégünk: BODOR ÁDÁM Kossuth-díjas író.
Az est moderátora: Halász Margit író.
Az előadás gasztronómiai támogatói az Avokádó Ételmanufaktúra (www.avokadoetterem.hu) és a Nyakas Pince (www.nyakas.hu).




„A boldogság nem történelmi környezet, anyagi jólét függvénye, arra való hajlandóságunkat a szívünk mélyén hordozzuk.”

„Te teszel kakukkfüvet a haramia módra készült berbécstokányba, vagy csak fokhagymát és babérlevelet?”
 Bodor Ádám

„A karakteres, egyedülállóan anyag- és beszédtakarékos ábrázolásmód a legszükségesebb információkra korlátozódik a történetszövés során: készül a talányokból, rejtélyekből, irracionális elemekből felépülő, összetéveszthetetlen epikai világ, mely innentől megannyi maradandó remekműhöz vezet.”
Keresztury Tibor

„Műveinek súlya fordított arányban van a terjedelmükkel.”
Szegedy-Maszák Mihály


Bodor Ádám erdélyi származású író az 1980-as évek eleje óta él Magyarországon. Tizenhat éves korában a Securitate letartóztatta kommunistaellenes röplapok terjesztéséért, majd börtönbüntetésre is ítélték. Tanulmányait később a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben folytatta. Írói munkássága mellett a Magvető Kiadó és a Holmi irodalmi folyóirat szerkesztőjeként dolgozott, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. Tucatnyi nyelven megjelent műveit többek közt Bacsó Péter, Fábri Zoltán és Gothár Péter filmesítette meg. Sok más rangos írói díja és elismerése mellett 2003-ban Kossuth-díjat, 2014-ben pedig Prima díjat kapott. Állatkert című novellájának elemzése a 2015-ös irodalmi érettségi írásbeli feladata volt.

A rendezvényen is megvásárolható köteteit a szerző dedikálja.






0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/