Oldalak

2016. szeptember 26., hétfő

Meghívó - Úton: Barnás Ferenc

BARNÁS FERENC



Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2016. október 3-án, hétfőn, 19 órai kezdettel! Vendégeink: BARNÁS FERENC író, ZÁDOR ÉVA és PAUL OLCHVARY műfordítók.
Az est moderátora: Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője:

„Az Irodalmi Klub idei beszélgetéssorozatának első vendége Barnás Ferenc. Vele indulunk el azon az úton, amely éppen az utazás motívumán, metaforáján és valóságos tapasztalatán keresztül próbál megismerni egy-egy alkotót. Barnás nagyszerű regényeiben a hősök sokszor szembesülnek a világba lépés dilemmáival: hogy a megérkezésnél csak az elindulás a nehezebb. Hogy ahhoz, hogy világgá menjünk, már meglévő világoktól kell megválnunk. Az október harmadikai esten szóba kerül Barnás Ferenc írói pályája, miként lépett erre az útra, és hogy merre járt a nagyvilágban, hogyan utazik. Közelebb lépve a műveihez pedig arról is beszélünk, miképpen vándorolnak regényeiben a motívumok, és hogy következő könyvével hol tart, honnan indult és hova érkezhet.”





Az író első regénye "Az élősködő" 1997-ben jelent meg. Három évvel később jött a "Bagatell", 2001-ben pedig az első jelentős elismerés, a Márai Sándor-díj. Harmadik regényéért, a 2006-os "A kilencedik"-ért Déry Tibor-díjat kapott, majd az angol fordítás után (a könyv fordítója, Paul Olchváry, a PEN America fordítói díját kapta a kötetért) nemzetközi sikerek következtek. A "The Ninth"-et az USA-ban 2009 legjobb külföldi regényének díjára jelölték, szintén 2010-ben pedig Nemzetközi IMPAC Dublin Irodalmi Díjra. A 2012-ben megjelent "Másik halál" című művéért Aegon Művészeti díjjal tüntették ki.

Az előadás gasztronómiai támogatója az Avokádó Ételmanufaktúra (www.avokadoetterem.hu).

A rendezvényen is megvásárolható köteteit a szerző dedikálja.






0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/