Oldalak

2012. március 8., csütörtök

Meghívó - Egy amerikai Pátyon


Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2012. március 12-én, hétfőn, 19 órai kezdettel!

Mona Simpson kortárs amerikai írónő novelláját felolvassa és elemzi: Lackfi János költő, író, műfordító, egyetemi docens.

MONA SIMPSON írásában minden szép és minden jó: amerikai elitegyetem, vakító zöldre beretvált pázsit, jó fej koleszos lányok, kitűnő bizonyítványok, álompasi a fűnyíró traktor nyergében… Van-e szebb, mint a bazi nagy Amerikai Álom? Jó, a szomszéd pasas kicsit problémás, nővé akarja operáltatni magát vagy mi a csuda, saját gyerekei anyjává, ha minden menetrend szerint megy. A szomszéd viszont csak szomszéd, itt, minálunk minden rendben megy, vagy mégsem. Mert, ugye, lopni például nem kellene. Meg valahogy a szexualitásnak is volnának határai. De kit érdekel mindez, míg kívülről nézve minden rendben van? De vajon meddig néz ki minden rendben lévőnek kívülről? Mikor robbannak az időzített bombák?0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/