Oldalak

2012. május 9., szerda

Meghívó - Egy kubai Pátyon

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2012. május 14-én, hétfőn, 19 órai kezdettel!

Alejo Carpentier kortárs kubai író novelláját felolvassa és elemzi: Lackfi János költő, író, műfordító, egyetemi docens.

ALEJO CARPENTIER a kubai irodalom nagy figurája. Novellájában a cukornádon meggazdagodott, gyarmati barokk arisztokrácia mítosza elevenedik meg. A márki jómódú családba születik, miért is ne élhetné tovább az ősei által folytatott, mozgalmas, termékeny és kemény életformát, üzleti tárgyalások, lakomák, bálok, csodás hátasok, szerető feleség, szaladgáló porontyok és szorgos rabszolgák közegében? Mi sodor ellenállhatatlanul a hanyatlás felé egy sorsot? A lelket nyomasztó bűnök? Egy tragikus szerelem pusztító ereje? A terméketlenség átka? Egy kiégett társadalmi rendszer szétesése? Vajon az idő kereke visszaforgatható?1 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Mira írta...

Mivel annyira megfogott a mű, hogy szeretném újra elolvasni, ezért hosszan keresgettem a novellát az interneten. Sajnos sehol sem találtam meg letölthető elektronikus formában.
Ha valakinek sikerül mégis, kérem ossza meg velem/velünk.

Köszönettel:
Takács Mária

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/