Oldalak

2012. június 12., kedd

Reini könyvbemutató, 2012. június 9.


A XIX. Pátyi Pincenapok megnyitóján került sor Sz. Kiss Mária Reini című interjúkötetének bemutatójára, a pátyi Közösségi Házban. A könyvben a néhai dr. Gyökössy Endre református lelkész, pszichológus felesége, Ruck Reinhild emlékezik kettőjük életére.
A bemutató szervezője és moderátora: Sz. Kiss Mária, a kötetet méltatta: Leveleki Gyöngyvér, közreműködtek: Kiss Eszter színművész és Karvázy Szabolcs.


"A jó családból való svájci lányt felkérik táncolni, ő megy, mert illedelmes, aztán hipp-hopp, feleségül veszi egy igazi marslakó. Kikötnek egy robbanékony vérmérsékletű alakokkal teli, lapos országban, valahol a világ végén, ahol az ember lelógathatja a lábát a semmibe. Közben háború jön, forradalom, diktatúra, a férjből, Dr. Gyökössy Endréből, országszerte nevezetes lelkipásztor lesz, író ember, lelkek nagy ismerője. Történelmi kaland, humor, friss rálátás Magyarországra - ezt mind megkapjuk ettől a könyvtől. Egy asszony, akiben valaki benne énekel. Aki fohászát szegezi szembe a rárontó orosz katonával. Aki nyelvkönyvből tanult főzni. Aki végigspórolta az életét, de legfőbb aranytartaléka a svájci frankban ki nem fejezhető szeretet. "
Lackfi János


Szeretettel ajánljuk a kötetet, mely hamarosan kölcsönözhető a Könyvtárból!





0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/