Oldalak

2012. október 25., csütörtök

Meghívó - Kövek, macskák, angyalok: Macskák

„…s rejtélyes szemüket, mint fínom, tört homok,
      kis aranydarabok szikrái csillagozzák.”

(Charles Baudelaire)


Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2012. október 29-én, hétfőn, 19 órai kezdettel!

Az élettelen kövek, az üres csigahéjak után élő, titokzatos lények lesznek a következő irodalmi est középpontjában. A macskák, az ókori Egyiptom tisztelt állatai hosszú évszázadokon át a sötét erők megtestesítői voltak a keresztény Európában. A rejtélyes négylábút a modern költészet emelte újra szemmagasságba. A függetlenség, a szerelem, a harmónia, a szabadság szimbolikus – és magányos – alakja. Néha azonban nem más, csupán a szeretnivaló hétköznapok megtestesítője.

Ez alkalommal Karafiáth Orsolya, Kiss Judit Ágnes, Lackfi János, Molnár Krisztina Rita, Szlukovényi Katalin, Tóth Krisztina, Varró Dániel és Vass Tibor versein keresztül kerülünk közelebb a macskákhoz.

Persze csak akkor, ha ők is úgy akarják.

2012. október 15., hétfő

Kövek, macskák, angyalok: Kagylók, csigaházak

2012. október 3., szerda

Meghívó - Kövek, macskák, angyalok: Kagylók, csigaházak

„Csigahéjat hoztak énnekem.
  A tenger mappája benne énekel…”

(Federico Garcia Lorca: Tengeri csigahéj)


Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2012. október 8-án, hétfőn, 19 órai kezdettel! 


A víztől, a partoktól a második alkalommal sem távolodunk el egészen. Vagy mégis? A végtelenről surrognak a fülünkhöz szorított kagylók vagy a pusztulásról? Biztonságos menedéket vagy bezártságot idéznek a fehérre tisztult csigaházak? Az aranymetszés titkát hordozó apró mészvázak kódolt üzeneteit ma is kortárs költők – Karafiáth Orsolya, Lator László, Péntek Imre, Szabó T. Anna és Szlukovényi Katalin – versei segítenek megfejteni.Molnár Krisztina Rita
Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/