Oldalak

2012. november 18., vasárnap

Meghívó - Kövek, macskák, angyalok: Fény-képek

„Isten ugyan a fény univerzumában sem föllelhető,
a fény mégis az ő leghitelesebb hasonlata.”
(Nádas Péter)


Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2012. november 26-án, hétfőn, 19 órai kezdettel! Kortárs szerzők verseiből válogat Molnár Krisztina Rita költő, tanár:

"Nincs még egy lény az emberen kívül, amelyik tisztában lenne saját halálával. És az egyetlen, amelyik szeretné és képes megőrizni a tünékeny időt, miközben pontosan tudja, hogy amit megőriz, már a megragadás pillanatában szétfoszlik.
A permanens elmúlásból pontosan kivágott és megvilágított képek a megfoghatatlant állítják elénk különös módon. Különös módon, mert a képek, miközben a látvány fizikai létezésének illúzióját keltik a nézőben, egyúttal a memento mori katarzisát hozzák létre a lélekben.
A már megérinthetetlent ábrázoló fényképek újabb ihletői a költészetnek, sőt, a költészet képes nem létező fotográfiákat is létrehozni sajátos eszközeivel.
Legközelebb Lackfi János, Lator László, Kemény István, Mesterházi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Szlukovényi Katalin, Takács Zsuzsa, Turbuly Lilla és Várady Szabolcs fény-kép verseit nézhetjük meg közelebbről."




1 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Bognár Annamária írta...

Kedves Krisztina!
Mindig érdemes elmenni ezekre a szép és kedves estekre. :)
Külön tetszik, hogy mindig kitalál valami újdonságot, ami még izgalmassabbá teszi a verselemzéseket. Tegnap például a filmbejátszás nagyon jó volt (meg is nézem ismét a filmet!) és a fényképek is.
Köszönöm!
Nagyon kíváncsian várom az Angyalos estet ;) Talán berepül majd egy igazi angyal??????

üdvözlettel: Annamária

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/