Oldalak

2013. december 6., péntek

Meghívó - Nyáry Krisztián: Így szerettek ők – 1920

Nyáry Krisztiánt nem igazán kell bemutatnunk. A számos irodalom- és kultúrtörténeti bejegyzés szerzőjének jelenleg 31.000 követője van a FaceBook közösségi portálon. A 2012 óta ott publikált esszék nyomán már két kötet is megjelent: az Így szerettek ők című könyv első és második része. Mert ugyan a pécsi egyetem egykori tanára a kilencvenes évek óta már más területen dolgozik, az irodalomtörténet a hobbija maradt. A Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának három részesre tervezett sorozatában ezúttal egy dramatizált előadást hallhatunk tőle, Szalontay Tünde és Simon Attila színművészek közreműködésével.

A 2013. december 13-án, 19 órakor kezdődő tematikus est az 1920-as év köré rendeződik: olyan történeteket hallhatunk a magyar irodalomból, amelyeknek kiinduló vagy végpontja az említett dátum. Benedek Elek, Krúdy, Babits, Molnár Ferenc, Karinthy Frigyes és Szabó Lőrinc alakja elevenedik meg, és kerül hús-vér közelségbe, életük egy-egy kevésbé ismert történetének bemutatásán keresztül. A részletek kapcsán az is kiderül, hogy a halhatatlan szerzők éppoly esendő halandók, mint mindenki más, és hogy műveik hátterében sokszor nagyon is viharos, fájdalmakkal teli sorsuk áll.

A belépés ingyenes, a szerző az előadás után dedikálja a helyszínen is megvásárolható könyveit.0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/