Oldalak

2014. október 13., hétfő

Meghívó - Az élet ízei: Cserna-Szabó András

A (NEM EL)VESZETT SÉF



Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2014. október 20-án, hétfőn, 19 órai kezdettel! Vendégünk: CSERNA-SZABÓ ANDRÁS író.
Az est moderátora: Molnár Krisztina Rita költő.
Az előadás gasztronómiai támogatója az Avokádó Ételmanufaktúra (www.avokadoetterem.hu).

Az ÉLET ÍZEI sorozat vendégei közül semmiképp nem hiányozhat a szerző, aki egyaránt birtokolja az Arany-Fakanál- és a József Attila-díjat. Előbbit az V. Szentesi Lecsófőző Fesztivál fődíjaként, utóbbit irodalmi munkásságáért kapta.

Cserna-Szabó András nem csupán népszerű szépíró és gasztronómiai szakíró, de fenegyerek is. Az irodalomé persze, és idézőjelben, mert csak félig az, félig a fenegyerek paródiája – az egészséges önirónia jegyében.



Az író novella- és regényhősei boldogságkeresők – melyikünk ne lenne az…? –, nevetségesek, őrültek, megdöbbentőek, botrányosak – és szerethetők. (Melyikünk ne lenne időnként ez vagy az?) Nem ritka, hogy vigaszt csupán egy régi szakácskönyv olvasgatásában, vagy egy remek ételkülönlegesség elkészítésében lelnek. (Hányan tesszük ugyanezt örömforrást keresve egy aszpikos lazacban vagy egy stíriai metéltben…?)
Cserna-Szabó hősei időnként fejben főznek (én zenét hallgatni szoktam így), máskor étterem nyitását tervezgetik. Testi örömeik, így étvágyuk kielégítésének módja személyiségük és bánatuk jellegének függvénye. Hogy zsírpapírból falatoznak abárolt szalonnát vagy tűzdelt nyulat sütnek fehérbormártással - aktuális lelkiállapotuk tiszta tükre.

Az esten a szerző legújabb regénye, a Magvető Kiadónál közelmúltban megjelent VESZETT PARADICSOM is bemutatásra kerül.


Molnár Krisztina Rita



A rendezvényen is megvásárolható kötetet a szerző dedikálja.


www.avokadoetterem.hu



2014. október 3., péntek

Az élet ízei: Márton László, 2014. szeptember 22.






Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/