Oldalak

2014. november 17., hétfő

Meghívó - Az élet ízei: Dragomán György

A MÁGLYARAKÓ



Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2014. november 24-én, hétfőn, 19 órai kezdettel! Vendégünk: DRAGOMÁN GYÖRGY író.
Az est moderátora: Molnár Krisztina Rita költő.
Az előadás gasztronómiai támogatója az Avokádó Ételmanufaktúra (www.avokadoetterem.hu).


Már megint nem hagy. Nem hagy aludni.
Dragomán György könyveit nem lehet lefekvés után azzal a naiv elképzeléssel a kézbe venni, hogy na, jó, olvasunk még egy fél órát elalvás előtt. Könyvei delejes erővel bírnak. Szövegei tüzet raknak bennünk. Hogy ezt a mágikus realizmus mellett milyen más gyújtós teszi?  Hogy kifulladásig olvasunk, és másnap úgy kelünk fel karikás szemmel, mintha valóban másnaposak lennénk, és elhatározzuk, hogy ma este nem, ma este fegyelmezetten határt szabunk az olvasásnak, de újra kudarcot vallunk?
A reményteli csak az, hogy minden regény véget ér egyszer. A pusztítás könyve, A fehér király és a Máglya is. Sajnos. Aztán várhatjuk az új regényt, várhatjuk, hogy a Marosvásárhelyről származó, Budaörsön élő, József Attila-díjas író újra eltűnjön a szemünk elől egy-két évre, míg aztán újra elő nem bukkan majd izzó parazsával.
Mindeközben a fél ország az ő receptje alapján süti a rántott csirkét és a szalmakrumplit.
De kenyeret is süt, és vaníliát párosít chilivel.

Az Élet ízei sorozat legújabb vendégével életről, ételekről és legújabb, a közelmúltban a Magvető Kiadónál megjelent Máglya című regényéről beszélgetünk majd.

Molnár Krisztina Rita 


A rendezvényen is megvásárolható köteteit a szerző dedikálja.






0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/