Oldalak

2015. október 9., péntek

Meghívó - Kóstoló: Grecsó Krisztián

GRECSÓ KRISZTIÁNSzeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2015. október 19-én, hétfőn, 19 órai kezdettel! Vendégünk: GRECSÓ KRISZTIÁN költő, író.
Az est moderátora: Halász Margit író.
Az előadás gasztronómiai támogatói az Avokádó Ételmanufaktúra (www.avokadoetterem.hu) és a GáBORok Háza (www.facebook.com/gaborokhaza).
„Életem első szerelmes étke a sült krumpli volt. Igen, a bő olajban sárgára pirított hasábburgonya és a mellé kacéran odacsöppentett házi kecsap. Tessenek nyugodtan összemosolyogni a férjükkel, hitvesükkel – micsoda történet lesz ez?! Hogy lenne a sült krumpliban és a házi kecsapban benne a szerelem? Hogyan lehetnének ezek a kellem és a báj érzéki játékszerei? Nana. Tessenek csak kicsikét idefigyelni, és alázatosan visszagondolni saját kamaszkorukra. Akkoriban minden lépés fölfedezés, minden reggel új világ. Emlékeznek már?”

„A Balaton-part nekem olaszrizling. Ahogy öregszem, annál inkább. Alázat van benne, ragaszkodás, egyszerű és okos. Lehet mellette vágyni valakire. Olaszrizling és mélabús, édes-boldog nosztalgia. Ez a tempó. A bor ha üt...a bor nem üt, talál, eltalál, ha én is jól keresem.”
Grecsó Krisztián


„Márpedig Grecsó narrátora mindenkinél többet tud: lélektani, gasztronómiai, kulináris, nemzetkarakterológiai érzékenységénél és képzettségénél fogva még akár Jókai narrátoránál is többet. Grecsó megfontoltan és viszonylag kimérten írja érzékivé a lét mérvadó és kevésbé mérvadó mozzanatait.”
Darabos Enikő


A rendezvényen is megvásárolható köteteit a szerző dedikálja.


0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/