Oldalak

2015. november 1., vasárnap

Meghívó - Kóstoló: Vathy Zsuzsa

VATHY ZSUZSA



Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának következő estjére, 2015. november 9-én, hétfőn, 19 órai kezdettel! Vendégünk: VATHY ZSUZSA író, újságíró, szerkesztő, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.
Az est moderátora: Halász Margit író.
Az előadás gasztronómiai támogatói az Avokádó Ételmanufaktúra (www.avokadoetterem.hu) és a Reisner Pince (www.reisner.hu).




„Most van egy gondolatom, hadd mondjam el, mert reggelre elfelejtem, figyelsz? Ezer szó, amire szükségünk van, hogy dolgozzunk, együnk és aludjunk, nem több, a legfennköltebbet is ismeri minden tízéves gyerek. Hidd el, nincs szükség többre.”
Vathy Zsuzsa

„Vathy Zsuzsa írói módszerének alapja a szuperérzékenységű leírás, amelybe különböző beszédelemek szüremlenek. (…) Cselekedeteink mögött félelmetesen hosszú ok-okozati lánc húzódik meg. A múlt nem múlik el, hanem a vízbe dobott kavicshoz hasonlóan egyre nagyobb körgyűrűket vetve folytatódik. Az okra következő okozat időnként olyan messzire kerül egymástól, hogy könnyű róla megfeledkezni.”
Baán Tibor


Vathy Zsuzsa József Attila-díjas író több mint húsz kötet szerzője, legutóbb megjelent munkája a férjének, Lázár Ervinnek hagyatékából szerkesztett album. Számos díja és kitüntetése mellett 2013-ban Prima-díjat kapott, 2015-ben pedig a magyar állam az adományozható legmagasabb kitüntetésnek, a Magyar Köztársasági Érdemrendnek a tisztikereszt fokozatával ismerte el munkásságát.


A rendezvényen is megvásárolható köteteit a szerző dedikálja.








0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/