Oldalak

2016. szeptember 12., hétfő

Úton

ÚTON


„Jó volna jegyet szerezni és elutazni Önmagunkhoz”
József Attila


A Pátyi Könyvtár Irodalmi Klubjának Úton című új sorozatával idén ősszel is folytatjuk utazásunkat a fikció birodalmában. A meghívott szerzők beszélgetőtársa Szegő János kritikus, a Magvető Kiadó munkatársa:

„Az utazás nem csak az irodalom egyik legklasszikusabb és legrégebbi témája. Az utazás az irodalom egyik legtalálóbb hasonlata. Úton van az író, aki írni kezd, a szöveg, amit létrehoz, és utazik az olvasó is. Útközben lenni otthon – talán ez az irodalom. Honnan indul az írás? És hova érkezik az író? Mit jelent otthon lenni? Az estek során az utazás témája keretezi a beszélgetéseket: szóba kerül majd, hogy mit jelent vendégünknek az utazás, hová szeret utazni és hogyan; miképpen kapcsolódik össze az írás és az utazás, a távolság és a közelség, az Óperencián innen és túl, de az is, hogy olvasóként merre szeret barangolni, milyen felfedezéseket tett élete könyvtárában. Műhelytitkok és úti tippek, gyerekkori anekdoták és szerelmes földrajz. Kiinduló állomás: Pátyi Könyvtár.”

Idei útitársaink:

Barnás Ferenc: október 3.
Rakovszky Zsuzsa: október 17.
Závada Pál: november 21.
Háy János: december 5.
Spiró György: december 19.

Szegő János írásai 2003 óta jelennek meg rendszeresen folyóiratokban és különböző nyomtatott, illetve online sajtóorgánumokban. 2009 szeptemberétől 2011 júliusáig a Litera.hu - az irodalmi portál szerkesztője, kulturális újságírója volt, 2011 augusztusa óta a Magvető Kiadó szerkesztője.

A hétfői napokon, 19 órakor kezdődő előadások ismertetői itt és a FaceBookon: www.facebook.com/patyikonyvtar találhatóak majd.
A beszélgetések után a szerzők dedikálják műveiket.


Szeretettel várunk mindenkit az irodalmi estekre a Könyvtárba!






0 hozzászólás - Írja meg a sajátját itt!:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Üzemeltető: Blogger.
/